AKTUELNO

Nije novost da se predsednik Srbije napada iz ovog ili onog izmišljenog razloga, ali se sada došlo dotle da se njegove izjave apsolutno izvlače iz konteksta i da se predstavljaju kao istinite. Na sreću, danas su i takve stvari lako proverljive.

Komentarišući odluku o vaučerima za letovanje u Srbiji koju je juče saopštio predsednik Aleksandar Vučić, novinar Aleksandar Saša Jovanović ocenjuje da je ideja fantastična i da, recimo, jedan bračni par može komotno da letuje za 30.000 dinara. Ovaj vid pomoći je, ističe Jovanović, i te kako značajan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Lepote Srbije su neverovatne! Imate takvih sela kakvih nigde nema! Odlično je što je izdvojen ovoliki novac za putovanja i što se daje šansa Srbiji i njenim biserima – navodi Jovanović gostujući u „Novom vikend jutru“ kod Jovane Jeremić.

Ističe da je Srbija puna „neizglančanih bisera“ kojima su ovi vaučeri prilika da budu otkriveni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Siguran sam da, kada ih ljudi jednom otkriju, svake sledeće godine će hteti da se vrate – kaže Jovanović.

Dodaje da je ideja o vaučerima odlična i zato što se novac koji je uložila država, na kraju delom vraća njoj.

Analitičar Stevica Deđanski objašnjava da od vaučera za letovanje u Srbiji imaju koristi oni koji ih koriste, ali i oni koji izdaju apartmane i ugostitelji.

- Već par godina postoje ovi vaučeri i oni postižu ozbiljan efekat – kaže Deđanski za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Efekat je toliki, dodaje Deđanski, da je prošle godine bilo gotovo nemoguće naći smeštaj, budući da su svi bili popunjeni.

Komentarišući napade na predsednika Srbije, posebno onda kada mu novinari istrgnu reči iz konteksta i predstave ih kao istinite izjave, sagovornici Jovane Jeremić se slažu da je skandalozno čime se pojedini opozicioni mediji bave.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neko pokloni građanima 15.000 dinara za letovanje, a oni to i ne pomenu, nego izokrenu Vučićevu izjavu o odlasku na more! Zamislite neko vam pokloni auto, ali vam jako smeta što, recimo, registarska tablica nema ram! – rekao je novinar.