AKTUELNO

Poreski organi Srbije i Bosne i Hercegovine detaljno češljaju poslovanje jutjubera Bake Praseta zbog sumnje da je utajio porez. Brendirani satovi, garderoba, skupoceni automobili i luksuzni stanovi neki su od primera kako je Bogdan Ilić javnosti pokazivao koliko dobro zarađuje, dok je s druge strane prijavljivao godišnje prihode manje od 2.000 evra.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović istakao je za Pink da su posledice delovanja na Internetu u današnjem vremenu ogromne i da je javnost na ovaj problem obratila pažnju tek nakon samoubistva Kristine Kike Đukić.

- Tek kad je Željko Mitrović krenuo i mi svi sa njim, ovo nije, kako pokušavaju da ga predstave, obračun, ovo je društveno-koristan rad gde se skreće pažnja javnosti da postoji ogroman broj ljudi koji su nezaštićeni na internetu. A šta je još zanimljivije, Bogdan Ilić krši sva pravila internet zajednice, Jutjub platforme koji je Jutjub postavio i niko mu ne gasi kanal - do juče, kad mu je ugašen jedan kanal - kazao je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

- U startu mora da se ukaže pažnja na to šta su posledice delovanja u tom prostoru. Posledica delovanja u tom prostoru je jedna smrt devojke koja je nakon iživljavanja na internetu, odnosno seksualnog iživljavanja, verbalnog i svakog drugog i sve što po definiciji podrazumeva internet nasilje, sve je na njoj sprovedeno od strane tog Bogdana Ilića, Praseta, kako on sam sebe naziva. I na kraju se ta devojka (Kristina Đukić) ubila - rekao je Milovanović i dodao:

- Ta priča o njoj, gde vi nemate nikakav osećaj za to da je jedno živo biće preminulo, da se jedan mlad život ugasio, nego i dalje broji preglede, lajkove na smrti te devojke. Ta bezobzirnost je neverovatna stvar.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Aleksandar Radivojević rekao je za Pink da zavisno od toga koje je krivično delo u pitanju zavisi i kako će se okončati to delo.

- Za krivično delo uvrede, kao sitno, uslovno rečeno, krivično delo, nadležan za pokretanje je oštećeni. Kao privatni tužilac ima rok od tri meseca da pokrene krivičnu tužbu u kojoj se dokazuje da je bilo krivično delo uvrede. Za ova druga krivična dela koja pominjete, uključujući i neplaćanje poreza, nadležan je Javni tužilac.

Foto: TV Pink Printscreen

Stručnjak za bezbednost Gordana Mišev istakla je da roditelji nisu svesni da deca na Internetu uopšte nisu bezbedna.

- Ovo sad gledaju roditelji i moj cilj sada je da doprem do roditelja. Jer deca koja su bila prinuđena, za vreme korone, da budu na internetu. Mnoga deca gledaju Jutjub. Baka Prase kad se pojavio, bio je simpatičan lik koji je komentarisao igrice. Sada se radi o zloupotrebi slobode na internetu gde imate slobodu da vređate i nikako ne odgovarate. Njegov stav, način, količina mizoginije... Samo bih volela da vidim kakva je njegova majka, vi vidite njegov stav prema ženama - rekla je Mišev.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, aktuelna je peticija koju je pokrenuo Željko Mitrović kako bi opipao stav društva o Bogdanu Iliću, Baka Prasetu.

Autor: Pink.rs