AKTUELNO

Crni panter za kojim se ponovo traga već dva dana i to sada na području Feketića i Vrbasa još nije pronađen. Potraga je trajala celu noć, a jutro nije donelo ništa novo.

Od velike crne zveri - mi mjauka i ni traga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Teren se obilazi vozilom, imamo dron, pregledamo teren termovizijskom kamerom. Potraga traje i danju i noću - kaže za Pink Bojan Mažić, lovočuvar iz Vrbasa.

Načelnik pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović potvrdio nam je da se na prvom snimku od pre dva dana iz Feketića ne može utvrditi da je reč o panteru i da je verovatno reč o šali.

Foto: TV Pink Printscreen

- Od mesta gde je snimak nastao u momentu kada je objavljen bio sam udaljen 700 metara. Eto koliko mi je bilo potrebno da dođem tu i pregledam tragove, da li to sve postoji. Uostalom, po snimku se ta divljač kretala prema meni, tako da bi prošla pored mene na pet metara - kaže Mažić.

Građani "čekaju" pantera

I građani Vrbasa gde je panter navodno juče viđen ne misle da su u opasnosti.

- Čekam kad će doći, da ga primim u kuću - navode u šali. Većina ne veruje da panter postoji.

Foto: TV Pink Printscreen

Navodno raskomadanog psa niko nije video, a nikome nije ni nestao. Svaku dojavu nadležni ipak shvataju ozbiljno i potraga se nastavlja.

Sve više ljudi sumnja da panter postoji, jer ni jedan od navoda je pobegao iz privatnog zoo vrta ili cirkusa nije potvrđen, a i snimci koji su se pojavili su vrlo upitni.

Autor: