AKTUELNO

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito vreme, sa kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U predelima južno od Save i Dunava biće formiran snežni pokrivač visine pet do 10 centimetara, a na planinama će biti povećan za 10 do 20 centimetara, uz mećavu i snežne nanose. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od minus dva do četiri, najviša od tri do sedam.

U Beogradu danas oblačno i vetrovito s kišom, posle podne i uveče u višim delovima grada sa susnežicom i snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Duvaće jak zapadni i severozapadni vetar. Najviša temperatura biće pre podne oko četiri stepena, a posle podne i uveče u padu.

RHMZ najavio pad temperature

U nedelјu i ponedelјak sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalјe, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 °S, na planinama lokalno i do -20 °S. Maksimalna temperatura do utorka u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od srede u manjem porastu.

Upaljen meteo alarm

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog vetra, snega i leda, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", najavio je RHMZ.