AKTUELNO

Prema prognozama meteorologa nakon hladnog i kišnog perioda, za vikend nam stiže razvedravanje i prestanak padavina, dok će temperatura dostići letnjih 26 stepeni.

Meteorolog Ivan Ristić kaže da nakon prethodnog kišnog perioda u Srbiji dolazi do stabilizacije vremena.

- Više neće biti pljuskova i vremenskih nepogoda, a samim tim ni povećanja vodotokova. Pred nama su uglavnom suvi i sunčani dani vikenda, sa pravim prolećnim temperaturama do 26 stepeni - ističe Ristić.

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano i suvo vreme, a kratkotrajna kiša moguća je samo na planinama.

- Duvaće umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od 9 do 13 stepeni, dok će maksimalne dnevne temperature biti između 20 i 26 stepeni - kaže meteorolog Ristić.

U nedelju nas očekuje slično vreme. Samo će na planinam biti izgleda za razvoj oblačnosti koja će doneti pljuskove sa grmljavinom.

- Maksimalne dnevne temperature će se kretati od 23 do 26 stepeni. Treba iskoristiti ove lepe dane na pravi način jer se od ponedeljka očekuje manji pad temperature i češća pojava kiše - napominje Ivan Ristić.

Vremenska prognoza za narednih pet dana subota 13/26 sunčano nedelja 14/26 mestimično oblačno ponedeljak 15/26 poslepodnevni pljuskovi utorak 15/25 umereno oblačno sreda 16/26 moguća kiša

#Vremenska prognoza

#vikend