AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog obilnih pljuskova i grmjavine.

"Tokom popodneva na istoku i jugoistoku Srbije lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom i količinom padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više", navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Takođe, upozoravaju i da se obilne padavine očekuju do kraja meseca.

"Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više", navodi se u upozorenju.

Vreme narednih dana

U petak se očekuje promenljivo oblačno sa češćom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12 do 16 stepeni, a maksimalna od 22 do 26 stepeni. Uveče je moguća kiša.

Za vikend sunčani periodi i nestabilno uz dnevni razvoj oblaka. Sredinom dana i popodne je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Dnevne temperature u neznatnom padu i biće malo ispod 25 stepeni u subotu i nedelju. Početkom iduće sedmice toplije sa više sunčanih sati, ali ni tada nije isključena pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. U Beogradu danas i sutra promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom biće lokalna pojava, pa su padavine moguće samo u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. Od subote nastavak promenlјivog vremena, a dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 stepeni.

#grmljavina

#pljuskovi