AKTUELNO

Obilne padavine, grmljavina i grad pogodile su danas mnogo delove Srbije. Neki delovi su poplavljeni, a ulice zbog velike količine vode, gotovo da nisu prohodne. Kako su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) naveli, pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se ovog poslepodneva i na području srednjeg i južnog Banata i zapadne Srbije.

Nakon jučerašnjih padavina praćenim jakim grmljavinskim olujama i nepogodama u većem delu Srbije, nastavlja se veoma promenljivo vreme, a atmosfera je i više nego nestabilna.

Zaglavljeni autobusi u Loznici

U Loznici vozila se jedva kreću ulicom koja je u potpunosti poplavljena, a autobusi su ostali zaglavljeni.

Vatrogasci na terenu u Futogu

U Vojvodini, u Futogu, stanje je alarmantno. Ulice su se pretvorile u reke, a na terenu se nalaze vatrogasci koji su pomogli deci da dođu do svoje kuće, a kako se čuje na snimku objavljenom na instagram profilu "192_rs", građani im se zahvaljuju na pomoći.

- Svaka čast vatrogascima, prevezli su našu decu, jer se ne može ni autom a kamoli peške - stoji u opisu ispod objave.

Zbog jakih pljuskova koji su pogodili teritoriju grada Čačka tokom jučerašnjeg dana došlo je izlivanja tokova drugog reda, Lozničke reke u MZ Loznica i Bresničke reke u MZ Katrga. Usled izlivanja nije načinjena veća materijalna šteta i nije došlo do plavljenja domaćinstava.

- Najviše je stradala MZ Katrga i pokazale su tačne prognoze da ćemo ovde imati najveće probleme, ne samo sa vodotokovima drugog reda nego i sa kanalima pored puta. Ali kad sumiramo, sve zajedno, posledice i štetu i koje su mogle da se prouzrokuju izlivanjem vodotokova drugog reda, mogu reći da je najgore prošla MZ Loznica gde je na više mesta došlo do izlivanja vodotoka drugog reda, Lozničke reke - rekao je za Tanjug načelnik Sektora za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević.

Jedinice Civilne zaštite na terenu

Prema njegovim rečima, i reka Lupnjača je bila na granici da se izlije, ali zahvaljujući brzoj intervenciji Civilne zaštite i JKP Vodovod, to je uspelo da se prevaziđe i da se otklone barijere koje su napravljene zbog bujice, koja je nadošla i otkinula žičanu ogradu koja se zamotala oko vodovodne cevi.

#Vremenska prognoza