AKTUELNO

U Crnoj Gori od 1.juna počela su da važe pravila o korišćenju plaža koja će obradovati sve njene goste, jer će posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, osim hotelskih, biti potpuno besplatno, kažu u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Na ovaj korak su se odlučili pošto nije bilo „pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne”.

Prema ovom Pravilniku na svakoj plaži mora da bude postavljena i informativna tabla.

Na njoj će biti istaknuto koje je radno vreme plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže – pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža.

Foto: Unsplash.com

Na taj način će svaki gost imati punu informaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupci će biti kontrolisani da li rade u skladu sa propisima, i u suprotnom biće sankcionisani.

Na crnogorskom primorju , osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi je i 12 tematskih, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje „parče obale” gde će moći da se opuste.