AKTUELNO

U Beogradu se protekle noći dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno ukupno osam osoba među kojima i dve devojčice, od kojih jedna teško, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, 12-godišnja devojčica zadobila je tešku povredu u 19:14 sati u Kumodraškoj ulici kod broja 253 A, nakon čega je prevezena na reanimaciju u Urgentni centar.

Još jedna devojčica, stara tri godine, povređena je u 19:25 sati u Borskoj ulici kod broja 12, i takođe je prevezena u Urgentni centar.

U 19:48 sati na autoputu kod naselja Plavi horizonti lakše je povređen 30-godišnji muškarac, koga je ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar.

U istu ustanovu prevezena je i ženska osoba oko 32 godine starosti koja je povređena u saobraćajnoj nezgodi na Obrenovačkom drumu, na ulazu u Umku, u 19:53 sati.

U 20:05 sati u Ulici Patrisa Lumumbe povređena je 26-godišnja ženska osoba i prebačena u Urgentni centar, dok je na Surčinskom putu BB u 21:00 sati povređena 41-godišnja ženska osoba, koja je zbrinuta na licu mesta i dobila uput.

U 21:36 sati na Avijatičarskom trgu kod broja 2 u Zemunu povređena su dva muškarca, od 22 i 21 godinu starosti, koji su takođe zbrinuti na licu mesta, dobili uput i nisu voženi u zdravstvenu ustanovu.

Hitna pomoć je noćas, prema Macurinim rečima, imala ukupno 120 intervencija od kojih 27 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika za pomoć su se najviše javljali astmatičari, pacijenti sa bolom u grudima, ali je bilo i slučajeva alkoholisanih i tuča.

Juče je, dodala je ona, zabeleženo 150 intervencija od kojih 53 na javnom mestu uključujući pet saobraćajnih nezgoda, od kojih nijedna nije bila sa teškim traumama.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

'