AKTUELNO

U novinarskom izveštaju, koji je prikazan 12. januara 2024. godine, o odnosima srpskih meterologa, objavljena je informacija, koja se ispostavila da nije verodostojna, da je čuveni meteorolog Nedeljko Todorović podneo krivičnu pijavu protiv trojice muškaraca.

Pre objavljivanja informacije, kontaktirali smo gospodina Todrovića, iza koga je više od 40 godina blistave karijere, a koji je trenutno u peznziji, da nam prokomentariše informacije koje su se tog dana pojavile u javnosti, posle više poziva, rekao je da ne želi da komentariše slučaj i odnose između meteorologa koji su za to školovani i onih koji se tom profesijom, kako su sami rekli, bave isključivo iz hobija.

Nakon emitovanja izveštaja, novinara je kontaktirao gospodin Todorović uz informaciju da nikada nije podneo tužbe protiv trojice muškaraca i da infomracija koja je objavljena nije ispravna.

Ovim putem, izvinjavamo se metorologu Nedeljku Todoroviću koji je nenamerno doveden u vezu sa navedenim događajem, takođe, želimo da istaknemo i da nismo kroz naše izveštavanje imali nameru da ga uvredimo, na bilo koji drugi način unizimo njegovu karijeru i da mu nanesemo štetu.

Autor: Srđan Kuvekalović