AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će večeras na severu Srbije biti vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje.

- Večeras na severu Srbije vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje - stoji u RHMZ najavi.

Sutra hladno sa umerenim mrazem

Sutra (21.01.) ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, a na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde i uz maglu ili nisku oblačnost. U toku dana pretežno sunčano, ali prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do - 3 °C, najviša od 0 do 6 °C.

U nedelju i ponedeljak minimalne temperature ispod -5

Kako su najavili meteorolozi, jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Početkom sledeće sedmice temperatura u porastu

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

Jutros se Srbija probudila zajevana

Podsetimo, jutros se Srbija probudila zavejana. Sneg je napadao u većem delu naše zemlje, a idilične slike i snimci od jutros tižu sa juga - tačnije iz Niša.

Na fotografijama i snimcima našeg reportera sa lica mesta, vidi se da je sneg poprilično napadao, a to je prema vremenskoj prognozi RHMZ i bilo najavljeno za danas.

Autor: