AKTUELNO

U celoj Srbiji sutra ujutru jak mraz, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na severu i zapadu Srbije uveče i noću naoblačenje, a mešovite padavine, kiša koja će se ponegde lediti pri tlu i sneg, očekuju se mestimično u drugom delu noći i pred jutro.

Sutra se očekuju i veoma niske temperature, negde i ispod -12, a poseban oprez savetuje se Beograđanima zbog ledene kiše i to u prepodnevnim časovima kada je saobraćaj najfrekventniji.

- Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije sutra ujutro očekuje se umeren i jak mraz. U većini mesta minimalna temperatura biće od -12 do -8 stepeni Celzijusa, lokalno i niža - navodi se u meteorološkom upozorenju RHMZ-a.

Takođe za sutra, meteorolozi upozoravaju i na kišu koja će lediti na tlu.

- U Vojvodini i zapadnoj Srbiji se sutra ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu - navodi se na sajtu.

Foto: Pixabay.com

Upozorenje RHMZ-a za Beograd na ledenu kišu

- Sutra pre podne (sa najvećom verovatnoćom između 9 i 12 časova) na području Beograda povremeno se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu. Temperatura vazduha na 2 metra u tom periodu kretaće se od 0 do 2 stepena Celzijusa, a temperatura pri tlu malo niža - upozorava RHMZ.

Upaljeni meteoalarmi

Zbog najavljenih vremenskih uslova, u celoj Srbiji za sutra i prekosutra upaljeni su meteoalarmi - veći deo Srbije sutra je u narandžastom zbog snega i leda i niskih temperatura, a u sredu cela Srbija je obojena u žuto zbog snega i leda.

Delovi Srbije koji su sutra u većem stepenu upozorenja, dakle gde će biti kritičnije zbog snega i leda su - Bačka, Banat, Beograd, Istočna Srbija i Kosovo i Metohija. Ostatak Srbije je pod žutim meteoalarmom.

Autor: