AKTUELNO

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutro se očekuje umeren i jak mraz, u većini mesta minimalna temperatura iznosiće od -12 do -8 stepeni Celzijusa, lokalno i niža, dok se u Vojvodini i zapadnoj Srbiji ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema prognozi RHMZ, ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama: snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

U toku dana ovo naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina, ali i uz istovremeno razvedravanje sa severozapada Srbije. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju.

Najniža temperatura od -12 do -2, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 stepeni Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

Kako se navodi na sajtu RHZM izdata su tri upozorenja za područje Srbije, a na snazi je i žuti meteo alarm.

Jedno upozorenje je za područje Srbije na jak jutarnji mraz Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutro (23.01.) umeren i jak mraz. U većini mesta minimalna temperatura od -12 do -8 °C, lokalno i niža.

Drugo upozorenje je za područje Srbije na kišu koja će se lediti na tlu u Vojvodini i zapadnoj Srbiji se ujutro i pre podne (23.01.) uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

Treće upozorenje je za područje Beograda na kišu koja će se lediti na tlu.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno, pre podne i sredinom dana povremeno sa mešovitim padavinama: snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -2, a najviša oko 4 stepena.

Autor: