AKTUELNO

U drugoj polovini godine počinje izgradnja novog porodilišta Narodni front na Bežaniji, najavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

- Projekat je gotov, izgradnja bi trebalo da krene na Bežaniskoj kosi u drugoj polovini ove godine. To će biti divno, između ostalog, jer je njegova zgrada jedina koja se nalazi na putu metroa i gde bi prolazak voza mogao da izazove određene vrste vibracija, koje bi uticale na aparaturu, tako da izmeštanjem Narodnog fronta na Bežanijsku kosu, nijedna zdravstvena institucija nije u blizini, tako da su naši aparati bezbedni - navodi ministarka zdravlja.

Ona je navela i da je porodilište u Nišu u "katastrofalnom stanju".

- Niš ima veliki problem sa porodilištem koje je u katastrofalnom stanju. Tu gledamo kako najbrže da rešimo problem, jer oni imaju 4.000 porođaja godišnje. Plus je tercijalna ustanova u kojoj se rade ginekološke operacije, tako da ćemo gledati što brže da rešimo - govori ministarka.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Vlada Srbije donela je rešenje kojim je utvrđen javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti, u cilju izgradnje objekta ginekološko-akušerske i naučno-istraživačke delatnosti.

Reč je nepokretnostima uz Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa, gde je, podsetimo, ranije najavljena gradnja nove ginekološko-akušerske klinike (GAK).

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ranije je najavila da će se, pored bolnice na Bežanijskoj kosi, graditi novo porodilište, jer "sadašnje porodilište Narodni front nije adekvatno".

Autor: