AKTUELNO

U Srbiji će se jače naoblačenje s kišom i padom temperature tokom dana sa severa i zapada proširiti na ostale krajeve, dok se više padavina očekuje na jugozapadu i jugu zemlje, a na visokim planinama sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U većem delu zemlje duvaće umeren do jak vetar, a u Banatu, Pomoravlju i na planinama olujni, ali će tokom dana vetar biti u postepenom slabljenju.

Uveče i tokom noći očekuje se slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura biće od dva stepena na istoku do 10 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna od pet stepeni na severozapadu do 19 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije s kišom, intenzivnijom posle podne, uz jak vetar u prepodnevnim časovima, moguće i olujne jačine, dok će posle podne vetar biti u slabljenju.

Jutarnja temperatura biće oko osam stepeni, a najviša dnevna oko 12. Posle podne temperatura će biti u značajnom padu pa je tokom noći na širem području grada moguć kratkotrajn sneg.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji se u nedelju očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, uz postepeni prestanak padavina.

U ponedeljak i veći deo dana u utorak biće umereno oblačno i suvo. U utorak posle podne i uveče na jugu i jugozapadu, a u sredu i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Nakon toga biće umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a temperatura malo ispod proseka za ovo doba godine.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija usloviće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje bolesnicima sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim infekcijama. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova.

#Prognoza

'