AKTUELNO

Saudijska Arabija, Rijad, najveći Međunarodni sajam naoružanja. Među svetskim imenima vojne industrije nalazi se i Pinkov istraživački razvojni centar, kao jedina privatna kompanija iz Srbije, i već na početku sklopljeni su ugovori sa najvećom kompanijom za promet naoružanja u Saudijskoj Arabiji.

Direktor i vlasnik Pink Media Group-e Željko Mitrović, mogao je već na samom početku sajma da se pohvali izuzetnim uspehom njegove kompanije.

Evo drugi dan ovde u Rijadu, na najvećem sajmu naoružanja ovde u Saudijskoj Arabiji, a rekao bih da je apsolutno rekordan broj posetilaca koji kao po nekoj geometrijskoj sekvenci raste na našem štandu od sajma do sajma – rekao je Mitrović.

Kako kaže, svaki put kao da imaju dvostruko više posetilaca.

Foto: TV Pink Printscreen

Između ostalih, rekao bih da su za tako veliku posetu najzaslužniji, pored PRDC-ja i proizvoda PRDC-ja, i naši domaćini sa kojima smo potpisali ekskluzivni ugovor o zastupanju u Saudijskoj Arabiji. To je kompanija RAKAA, najveća kompanija za promet naoružanja ovde – rekao je Mitrović.

On se zahvalio nijhovim domaćinima i vlasnicima kompanije RAKAA.

Ono što je privuklo veliku pažnju, kao i ranije u Abu Dabiju, to je IKA bombarder, Target, zapravo Kamikaza 60 mm i Kamikaza 81 mm i ono što smo najavili a to je Kamikaza 120 mm koju ćemo prikazati u narednih petnaestak dana svetskoj javnosti – rekao je Mitrović.

Kako kaže, ono što je važno u budućim odlukama jeste odluka da li će i kako organizovati i proizvodni kapacitet u Saudijskoj Arabiji.

To je jedan od uslova da bi se prodavale potrebne količine proizvoda koje proizvodi PRDC, a posebno bespilotnih letelica. Tu smo okupirani oko nekoliko važnih odluka, ali po svemu sudeći, posle velike fabrike koju gradimo u Srbiji, verovatno će proizvodni kapacitet, nešto manji od onog kod kuće, biti sagrađen i ovde u Saudijskoj Arabiji – rekao je Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš Petrašinović iz PRDC-ja, rekao je da su imali sve bitne delegacije iz Saudijske Arabije i iz regiona, dodaje da su ih posetili svi značajni ljudi, oni koji su klijenti za letelice.

Ovde je pre svega bitno istaći da predstavljamo tri vrste proizvoda, najpre IKA bombarder, zatim jednokratne dronove, kao i dronovi koji mogu služiti za obuku protiv dronskih jedinica. Mislim da je ovo jako značajno i ovo je još jedno predstavljanje PRDC-ja na Bliskom istoku – rekao je Petrašinović.

Sajam naoružanja u Rijadu poseti oko 100 hiljada ljudi, kojima svoje proizvode predstavlja 750 izlagača iz čak 45 zemalja, i sve to pod budnim okom 850 akreditovanih medija.

Autor: