AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da nas tokom večeri očekuje oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, osim na jugoistoku i istoku gde će biti suvo.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije duvaće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, jugozapadni i južni vetar, a takođe će i u toku noći na jugu duvati jak jugoistočni vetar, sa olujnim udarima.

- Tokom večeri oblačno, ponegde sa slabom kišom, osim na jugoistoku i istoku gde će biti suvo. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije duvaće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, jugozapadni i južni vetar. Takođe, na jugu Banata duvaće jak jugoistočni vetar, tokom noći sa olujnim udarima - stoji u RHMZ najavi.

Sutra toplo i vetrovito, na jugu ponegde sa kišom

I sutra će se zadržati: natprosečno toplo, maksimalna temperatura od 13 do 21 °S,vetrovito vreme, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar.

Foto: RHMZ

Kako su najavili meteorolozi, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar. Olujni udari vetra očekuju se u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, kiša će pretežno padati na jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, a povremeno se očekuje i u ostalim predelima južne Srbije, kao i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlje biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Početkom sledeće sedmice oblačno i hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima.

Upaljen meteo alarm

Podsetimo, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljen je žuti meteoalarm zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - naveli su ranije na sajtu RHMZ.