AKTUELNO

Radimo nešto što nije viđeno u Srbiji, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Vanja Vukić, direktor JKP Beogradske elektrane.

Vukić je rekao da Toplane grade jednu od najvećih investicija od otvaranja Toplana, upravo je završena 58. sezona i prema prognozama ove godine nećemo više grejati.

- Juče smo raspisali jedan veliki tender o izgradnji toplane na EXPU, 18 milijardi dinara, i to je primer kako Srbija ide napred – rekao je Vukić i dodao da je to sve zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru Siniši Malom i celom timu koji gradi EXPO.

Kako kaže, Beogradske elektrane će uraditi nešto sasvim novo u ovom delu Evrope.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pored grejanja i pružanja toplotne energije, mi ćemo proizvoditi i struju tamo, 10 megavata, i ono što je najvažnije i najbitnije i nešto što nije viđeno u ovom delu Evrope, a to je, pružanje usluge daljinskog hlađenja – rekao je Vukić.

Ističe da će oni da hlade i greju i hale EXPA i nacionalni stadion i stanove koji se grade oko EXPA, kao i terene za sve sportove na vodi.

- Radimo nešto što nije viđeno u Srbiji. To je izuzetno teško izvodljivo. Tender je raspisan i videćemo ko će da ispuni uslove – rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je ovo nešto potpuno novo, na daljinsko upravljanje.

Dodaje da nikada nije viđeno ovako i u ovakvim objektima.

- Ovo je nešto što je prvi put uvedeno od osnivanja Beogradskih elektrana i mnogo smo ponosni – rekao je Vukić.

Istakao je da će se Beograd i Srbija ponositi time što će se nalaziti na tom potezu gde će biti EXPO.

Foto: TV Pink Printscreen

On se zahvalio svim radnicima Beogradskih elektrana i menadžmentu, jer rade u stvarno ekstremnim uslovima.

Vukić je istakao da je ovo samo jedan segment onoga što se nudi, dodaje da je kada se ovo pogleda skroz jasno zašto opoziciji to ne odgovara, jer, kako dodaje, ko se od njih setio da uradi tako nešto.

Autor: