AKTUELNO

U Srbiji u petak se očekuju pljuskovi i hladnije vreme, dok će u nedelju za Vaskrs biti toplije sa sunčanim periodima i temperaturama do 25 stepeni Celzijusovih, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Širom naše zemlje danas će padati kiša, a biće i lokalnih pljuskova uz grmljavinu, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku se očekuju i obilnije padavine. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, većim delom zapadni i severozapadni, dok će ujutro na istoku zemlje duvati južni i jugoistočni vetar.

Foto: Pink.rs

Prema najavi RHMZ, u subotu će biti pretežno oblačno sa mogućom kišom i kratkotrajnim pljuskovima, uz mogućnost grmljavine. Posle podne se očekuje delimično razvedravanje i suvo vreme.

Vreme za pet dana

Dan Petak Subota Nedelja Ponedeljak Utorak Maksimalna temperatura 16 21 25 25 25 Minimalna temperatura 13 11 13 14 14

Međutim, od nedelje do utorka, za vreme dva velika praznika - Vaskrs i Đurđevdan nas čeka toplije vreme sa suvim intervalima i sunčanim periodima. Kiša ili pljuskovi biće ređi, a temperatura će biti u porastu. Ipak, od srede, 8. maja, ponovo se očekuje pretežno oblačno vreme sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, uz pad dnevne temperature.

Autor: