AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će Beograd dobiti 54 nove fontane.

Vesić je gostujući u "Žikinoj šarenici“ rekao da su projekti za nove fontane završeni i otkrio neke od lokacija na kojima će biti izgrađene.

- Fontane oplemenjuju prostor i zato je važno da ih imamo. Ne razumem one koji kritikuju to što se Beograd razvija i želi da liči na Rim, a posebno ne razumem zašto bilo kome smeta da svaka prigradska opština dobije jednu fontanu – naveo je Vesić.

On je najavio da će biti rekonstruisana fontana u Topčiderskom parku, kao i da će fontana biti izgrađena na kružnom toku kod opštine Novi Beograd.

- Beograd sada ima 42 fontane. Rim ima oko 200, a fontana Di Trevi dnevno zaradi 3.200 dolara, što je godišnje preko milion dolara. U Madridu imate fontanu na svakom kružnom toku... – istakao je gradski menadžer.

Foto: Printscreen

Vesić je podsetio da je u Beogradu pokrenut niz projekata, od kojih je najveći Beograd na vodi vredan 3,5 milijardi evra.

- To je najveći projekat u ovom delu Evrope, koji je potpuno promenio Beograd – naveo je Vesić i dodao da su zbog tog projekata aktivirani i neki zaostali infrastrukturni projekti – od premeštanja stanice Prokop, izmeštanja autobuske stanice na Novi Beograd...

Gradski menadžer je najavio i rekonstrukciju Trga Republike u narednih nekoliko meseci, za šta će tender će biti raspisan sledeće nedelje, kao i potpuno novi izgled Karađorđeve ulice koja će biti pretvorena u šetalište.

- Čak i oni koji kritikuju ne mogu reći da grad nije lepši i da se ne menja – istakao je Vesić.

#Fontana

#Goran Vesić

'