AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da Srbija ima trend dvocifrenog rasta broja turista, posebno kada je reč o stranim turistima.

Ministar Rasim Ljajić u najavio je u Žikinoj šarenici radove na prostoru oko Avalskog tornja.

- Sve ovo oko tornja će biti neprepoznatljivo. Uradili smo planove, biće urađeni u skladu sa sredstvima. Cilj nam je da Avalu učinimo celogodišnjom destinacijom, da svaki građanin i turista može ovde da dođe i da provede celi dan – istakao je Ljajić.

On dodaje da do prošle godine na prostoru oko Avalskog tornja nije bilo ništa, a da sada postoji mnogo sadržaja.

Foto: TvPink Printscreen

- Nećemo da stajemo sa radom. Ovde stalno mora da se bude kreativan, da se ulaže, da se turistima nude novi sadržaji, jer za njih se bore i drugi – kazao je Ljajić.

Kako naglašava, prošle godine je bilo 155 hiljada ljudi sa kupljenim ulaznicama za toranja, a oko njega više od 200 hiljada.

- Cilj je da imamo 200 kupljenih ulaznica za posetu tornju. Mislim da je to realan cilj, imajući u vidu to da samo u aprilu imamo 35 odsto veći broj prodatih ulaznica, nego u istom periodu prošle godine – rekao je Ljajić.

Foto: TvPink Printscreen

On je dodao da je broj turista porastao u odnosu na prošlu godinu, i kada se govori o Beogradu, a i Srbiji.

- I dalje imamo trend dvocifrenog rasta broja turista, posebno kada govorimo o stranim turistima. On je dostigao 17 odsto u prva tri meseca. Devizni priliv nikada u ovom periodu nije bio tako visok. Sve ukazuje da će ovo biti fantastična turistička godina – zaključio je Ljajić.

#Rasim Ljajić

#Turizam

'