AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija nastaviti na snabdeva stanovništvo na Kosovu, bar sa osnovnim životnim namirnicama.

- U sredu ujutru su nam najavili da je najveći deficit sa mlekom. Nema voća i povrća u supremarketima, a i zalihe ostalih namirinica se polako prazne - rekao je Ljajić.

Kazao je da je nakon specijalne akcije ROSU sve manje robe iz centralne Srbije išlo na Kosovo i dodao da su zbog uvođenja taksi "svi gubitnici", a najviše srpska privreda.

- Iz Srbije je 228 miliona manje robe isporučeno na Kosovo od 21. novembra do 24 juna. Cena robe na Kosovu su povećane za 5,3 odsto. Osim toga Kosovo je povećalo uvoz za 6,4 odsto, uprkos najavama da će domaći proizvođači iskoristiti uvođenje taksi da pojačaju proizvodnju. Jedino ko je verovatno profitirao su šverceri i države u okruženju - rekao je Ljajić.

Ocenio je i da je pitanje taksi postalo unutarpolitičko pitanje na Kosovu i da je jedini "politički dobitnik" premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj koji je te takse uveo.

#Kosovo i Metohija

#Rasim Ljajić

'