AKTUELNO

Povodom Međunarodnog dana porodice, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas manifestaciji koja se tradicionalno obeležava u Prihvatilištu za decu.

Ona je istakla da Grad Beograd u sklopu delatnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu najdirektnije pruža podršku očuvanju porodice, naročito porodice koja se, usled negativnih socijalnih indikacija, nalazi u riziku.

- Ovo je veoma važna godina za Prihvatilište za decu, jer će ustanova posle skoro 20 godina biti preseljena u novi prostor od 1.700 kvadratnih metara u Ulici Živka Davidovića. Novi prostor će biti znatno većeg kapaciteta, čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih u ustanovi i naravno neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika - istakla je Stanisavljević i najavila otvaranje nove zgrade u septembru.

Ona je dodala da će Grad nastojati da i dalje na najadekvatniji način odgovora na potrebe dece i mladih iz ovih osetljivih kategorija, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.

Foto: Grad Beograd

- Upravo je naša odgovornost da pružimo podršku deci bez roditeljskog staranja kao i porodicama koje su socijalno ugrožene kroz razvoj sistema obrazovanja, zdravlja, pravosuđa, socijalne zaštite i zaštite od nasilja - istakla je resorna sekratarka.

Ona se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim gradskim službama koje su danas podržale ovaj događaj, kao i svima koji rade u Prihvatilištu.

U okviru manifestacije posetioci su uživali uz kulturno-umetnički program nakon čega su usledile "Igre bez granica", u kojima su učestvovali svi posetioci (deca iz drugih domova i institucija sistema socijalne zaštite, kao i osnovnih i srednjih škola, udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa smetnjama u razvoju, klubovi za odrasla i stara lica, drugari iz beogradskih osnovnih i srednjih škola i obdaništa, studenti FON-a, kao i predstavnici vojske Republike Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske Akademije, Vatrogasne brigade, Hitne pomoći, Zavoda za bolesti zavisnosti).

U toku trajanja igara bez granica, najmlađi posetioci su uživali u kreativnim radionicama i igri "Lov na blago".

Predstavnici javnih službi grada Beograda na manifestaciju su došli u svojim prepoznatljivim vozilima i automobilima te su, na taj način, široj javnosti predstavili svoj poziv i delatnost.

#Porodica

'