AKTUELNO

Poslednjeg vikenda jula se po tradiciji smenjuju turisti, pa su na srpskim putevima i granicama ponovo gužve.

Na graničnom prelazu Horgoš kolona na izlazu iz zemlje duga oko tri kilometra, a čekanja su oko sat vremena. Gužva je i na prelazu Gradina, gde se na izlazu iz zemlje čeka od 45 do 70 minuta.

Na Batrovcima na izlaz iz Hrvatske čeka se dva sata, a za izlaz iz naše zemlje zadržavanje je nešto kraće. I na ostalim graničnim prelazima primetan je pojačan saobraćaj.

Mediji navode da se u poslednjih nekoliko sati ogroman talas putnika slio na granični prelaz Horgoš, tako da je kolona na izlazu iz zemlje duga oko tri kilometra. Rekordni su podaci za protekla 24 sata, jer je granični prelaz Horgoš prošlo više od 80.000 putnika, 22.000 vozila i oko 340 autobusa.

Pomoćnik komandira Policijske stanice GP Horgoš Draženko Tomić kaže da su trenutna zadržavanja na ulazu u Srbiju oko 60 minuta, kao i da se na izlazu iz zemlje na Horgošu takođe čeka oko sat vremena.

- Gužve se očekuju sve do polovine septembra - dodaje Tomić.

Treba dodati vreme čekanja da bi se ušlo u Mađarsku koje je sada oko dva sata, kao i isto vreme da bi se izašlo iz Mađarske. Preporučuju se manje frekventni prelazi, ali i oni su osetili veliki priliv vozila tako da se čekanje od sat do dva vremena zabeležilo i na Kelebiji, Bačkim vinogradima i Horgošu 2.

Na graničnom prelaza Preševo, oni koji izlaze iz naše zemlje u šest kolona čekaju oko 20 minuta, dok se na ulaz u zemlju čeka petnaestak minuta. Nadležni očekuju tokom kasnijih večernjih sati veći priliv vozila iz Makedonije.

Granični prelaz Preševo vikendom dnevno prođe oko 50.000 putnika.

I na graničnom prelazu Gradina danas je bilo gužvi, pa se na izlaz iz zemlje čekalo od 45 do 70 minuta, a trenutno je kolona na izlazu duga oko dva kilometra. Vozila se propuštaju u sedam kolona. Navodi se da je problem što vozila pristižu u talasima, a veće gužve su očekuju kasno popodne i uveče.

Na ulaz u zemlju iz pravca Bugarske na Gradini se trenutno čeka oko dvadesetak minuta. Za 24 časa granični prelaz Gradina je prošlo 21.000 vozila i 80.000 putnika.

Na Batrovcima na izlaz iz Hrvatske čeka se dva sata, a za izlaz iz naše zemlje zadržavanje je nešto kraće.

I na graničnim prelazima sa Crnom Gorom pojačan je saobraćaj. Na Gostunu se čeka do 40 minuta, a na alternativnom prelazu Jabuka je znatno manje kamiona i autobusa pa se čeka desetak minuta.

#Granični prelaz

#Gužve

'