AKTUELNO

Lažni navodi anonimnog pisma.

Poligrafsko ispitivanje dvojice sedamnaestogodišnjaka iz Sente, očevidaca tragičnog pada petnaestogodišnje Barbare Vitez sa mosta na Tisi i njenog utapanja, koje je danas urađeno u senćanskoj policijskoj stanici, pokazalo je da nema govora o ubistvu. Nema ni naznaka o bilo kakvim lošim namerama mladića, kada su se, u noćnoj dokolici, sa Barbarom uputili na most.

U potpunosti se, dakle, negiraju navodi u anonimnom pismu sročenom na mađarskom jeziku i ispisanim ručno, koje su pre nedelju dana roditelji nestale devojčice Melinda i Endre Vitez pronašli u svom kućnom poštanskom sandučetu. Napisano je da je Barbara krišom omamljena drogom, koja joj je sipana u sok, i da su je potom trojica mladića silovali, zadavili, pa bacili s mosta u reku.

Nije sporno da su devojčica i dvojica njenih nešto starijih drugara iz Ekonomske škole 25. novembra bili zajedno i da je plan bio da se druže. Njihovo kretanje zabeležile su i sigurnosne kamere na ulici. Otišli su na most. Nikakve zle namere nije bilo, niti nasilja. Barbara, poligraf ukazuje, nije namerno gurnuta s mosta, niti su njeni drugari imali nameru da to učine. Poligrafista, međutim, ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, što je moglo da bude kobno po Barbaru.

NASTAVLjA SE POTRAGA

SPASILAČKI tim iz Sente, predvođen Nandorom Baranjijem, sa znatno boljom opremom od one koju je do sada koristio, nastavlja potragu za telom Barbare Vitez. MUP je, naime, obezbedio trodimenzionalni sonar, kojim se lakše i pouzdanije pretražuje rečno dno, a u tu svrhu naći će se i odgovarajuće plovilo. Veliko je pitanje kada će i na kom mestu reka izbaciti leš. Kada Barbarino telo bude pronađeno obaviće se obdukcija, da se, ako bude moguće, utvrdi uzrok smrti.

S.A.

#Barbara Vitez

#Policija

#Tisa

#nestala

'