AKTUELNO

U Bitef teatru zakazana premijera.

"Sveta Prada“, projekat o globalnom konzumerizmu, biće odigrana premijerno u Bitef teatru 29. maja. U Bitef teatru u toku su probe za predstavu „Sveta Prada“, u režiji Sanje Mitrović, uzbudljivog projekta čiji je autor Vladimir Aleksić.

Foto: E-Stock/Nenad Milošević

Globalizovani svet današnjice bez problema povezuje krokodile, šanere, srpske radnice, ruske tajkune i italijanski dizajn. O tome govori ovaj projekat, koji prati „životni put“ jedne torbe. Kroz priču o modnoj industriji, projekat se bavi fenomenom tržišta i savremenog kapitalizma, uz fokus na procese proizvodnje i konzumacije. Od radnika do pripadnika džet seta,  SVETA PRADA se bavi sudbinama ljudi koji vode svoje potpuno različite živote, neravnopravnih statusa i mogućnosti.

Foto: E-Stock/Nenad Milošević

Predstava „Sveta Prada“ analizira odnose moći unutar modnog tržišta kao principe kapitalističkog društva, a ideje o hijerarhijama i njihovom (de)konstruisanju osnovni su idejni, teorijski i izvedbeni kostur predstave kroz koji rediteljka razvija dramski i koreografski jezik predstave.Glavne junakinje igraju Nada Šargin, Aleksandra Janković, Anđelika Simić, Jovana Belovići ,Milena Predić, a u autorskoj ekipi predstave su i scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Maria Marković Milojev, kompozitor Vladimir Pejković, a scenski pokret potpisuje Sanja Mitrović.

Vladimir Aleksić, autor projekta i producent, angžovao je Olgu Dimitrijević, Maju Pelević, Tamaru Antonijević, Vedranu Klepica i Dimitrija Kokanova , koji su napisali monologe iz različitih perspektiva pet različitih dramskih junakinja.

Premijera predstave "Sveta Prada" zakazana je za 29. maj u Bitef teatru.

Autor: J.Đ.