AKTUELNO

Leonardo Di Kaprio tumačenjem glavne uloge u filmu „Povratnik“ dobio je dugo očekivanog Oskara za glavnu mušku ulogu.

Tu noć internet je odahnuo. Leonardo Di Kaprio, čovek kome je najprestižnija nagrada za glumu nekako uvek bila tako blizu, a tako daleko – osvojio je nagradu Oskar za najboljeg glumca u filmu „Povratnik“. Ovaj neverovatan film, inspirisan istinitim događajem, doneo je Oskara i režiseru Alehandru Gonzalesu Injarituu za najbolju režiju na 88. ceremoniji dodele 2016. godine. I baš “Povratnik” se nalazi na Apollon platformi. Jedan je od fantastičnih ostvarenja u neverovatnom izboru od preko 15 000 sati domaćih i stranih hit serija i filmova.

Film “Povratnik” nalazi se u okviru Apollon preporuke – Oskar, gde se nalaze filmovi koji su se istakli kao dobitnici ove prestižne nagrade. Apollon platforma, u okviru ove preporuke je za svoje korisnike uvrstila filmove koji su ostavili nepokolebljiv utisak na publiku, ali i korisnike Apollona.

Inspirisan stvarnim događajima, „Povratnik” prikazuje epsko preživljavanje pojedinca i snagu ljudskog duha. Duboko u neispitanoj američkoj divljini, član ekspedicije trgovaca krznima u divljini Severne Amerike, 1820. godine, bori se za opstanak tokom dugog povratka u bazu, nakon što ga je medved gotovo ubio, okrutni saputnik mu ubio sina, a članovi njegove lovačke družine ostavili na milost i nemilost. Vođen jakom voljom kao jedinim oružijem i ljubavlju prema porodici, on mora da se izbori sa surovom zimom i željom za osvetom.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss/InvisionAP

Režiju „Povratnika” potpisuje reditelj i dobitnik Oskara Alehandro Gonzales Injaritu (“Čovek ptica”, “Vavilon”), a ovaj film je dodatno poznat i zabeležen u istoriji kao film koji je ispravio jednu od velikih holivudskih nepravdi, kada je Leonardo Di Kaprio najzad osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu i time oduševio planetu koja je te noći nestrpljivo očekivala ihod događaja. Na 88. dodeli nagrade Američke filmske akademije Oskar, Leonardo Di Kaprio je “pobedio” je Majkla Fasbendera, Edija Redmejna, Brajana Krenstona i Meta Dejmona i prvi put u karijeri osvojio Oskara.

Te specijalne večeri, kako za film “Povratnik”, tako i za Lea –uz njega je bila njegova najbolja prijateljica Kejt Vinslet sa kojom je glumio u “Titaniku” i “Revolucionarnom putu”. Kejt je bila tu da ga podrži i pre trijumfalne večeri za medije je izjavila: 

„Čini mi se da će ovo biti njegova godina. On je moj najbliži prijatelj i ne mogu da zamislim situaciju u kojoj nisam ovde da ga podržim.“

I tako je i bilo.

Film “Povratnik” možete gledati na Apollon platformi, koliko god puta želite, gde god želite bez reklama i banera. Apollon je jedini domaći servis koji nudi preko 15 000 sati najkvalitetnijih domaćih, stranih i dokumentarnih ostvarenja, a sjajna stvar što je prvih mesec dana potpuno besplatan. Iskoristite svoji priliku i ovog leta uživajte u Apollonu i bleji. Prijavite se na: https://register.apollon.rs/

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Dobitnik Oskara

#Leonardo Di Kaprio

#Oskar

#Povratnik (The Revenant) | 2015.