AKTUELNO

Najbolja predstava zaječarskog festivala jeste "39 stepenika" u režiji Vladimira Aleksića i izvođenju Pozorišta "Boško Buha".

Nagrada za najboljeg glumca 25. Dana "Zorana Radmilovića", koji se završavaju u Zaječaru, pripala je Branimiru Brstini za ulogu Dankana u predstavi "Makbet" Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju ansambla Ateljea 212.

U obrazloženju je navedeno da je Brstina snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića.

- Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara - ocenio je žiri u sastavu glumac Milija Vuković (predsednik), književnik i direktor Bitef teatra Miloš Latinović i dramski pisac Željko Hubač.

Nagrada "Krstomir Milovanović" za vizuelni identitet pripala je Pozorištu "Boško Buha".

Program 25. Dana "Zorana Radmilovića" obuhvatio je sedam predstava, a u čast nagrađenih biće izveden komad "Frenki i Džoni" Narodnog pozorišta iz Beograda.

S. P.

#Pozorište

#Zaječar

#Zoran Radmilović

'