AKTUELNO

Novi fudbaler Crvene zvezde Mateo Garsija rekao je danas da je veoma uzbuđen zbog dolaska i da je time napravio veliki korak u karijeri.

- Veoma sam uzbuđen što sam došao u Zvezdu. Prvi utisci su jako dobri, pozitivni. Ovo je veliki klub, to je jedna od ključnih stvari. Drago mi je što ću biti član ove ekipe, dati svoj doprinos i lično se usavršavati. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Učinio sam mnogo stvari da bih došao ovde, dobio sam dobre preporuke u vezi kluba - rekao je Garsija na promociji u Beogradu.

Garsija, 22-godišnji krilni fudbaler iz Argentine, potpisao je ugovor na četiri sezone i nosiće dres sa brojem 11.

- Dolazim sa velikom željom da pomognem i nametnem se ekipi, da igram na krilnoj poziciji, na kojoj trener to želi, ali mogu na različitim pozicijama u napadu. Želim što pre da se adaptiram - kazao je Garsija.

On je pored Zvezde imao ponudu i grčkog Olimpijakosa.

- Olimpijakos je takođe veliki klub, ali Crvena zvezda je na istom nivou i visini. Interes koji je Zvezda imala za mene, trener i čelnici, u odnosu na Olimpijakos je još jedna stvar zašto sam prihvatio da dođem ovde. Nisam mnogo znao o klubu osim o iskustvu u evropskim takmičenjima. Ovo će biti veliko iskustvo za mene - rekao je argentinski fudbaler.

Nije siguran da će moći da pomogne ekipi već u sredu protiv Jang Bojsa.

- Trenutno nisam 100 odsto spreman da igram već u sredu, ali se fizički osećam veoma dobro. Želim da igram što je pre moguće. Trener mi jer rekao da želi da budem u ekipi za Jang Bojs. Želi da putujem, ali još nije jasno da li ću igrati, odnosno da li ću početi utakmicu. Konsultovaćemo se pre utakmice u kojoj meri sam spreman, da li ću početi ili ću ući - naveo je Garsija.

Dodao je da će već sledeće nedelje biti 100 odsto spreman da može da igra celu utakmicu i da želi da što pre počne da trenira sa ekipom da bi uhvatio ritam.

Istakao je da je veoma srećan što će igrati sa Markom Marinom u ekipi i da je u prethodna tri dana shvatio da je to igrač sa velikim iskustvom i da sa njim svako može mnogo da nauči.

Naveo je da je broj 11 uzeo zbog prošle sezone jer ga je nosio u Arisu kada je dobro igrao.

Upitan da li zna za "večiti" derbi, Garsija je rekao da nikada nije gledao, ali da je mnogo čuo o tim utakmicama, da su posebne, i da ima veliku želju da ih igra.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da veruje da će Garsija biti veliko pojačanje.

- Imao je izvanrednu sezonu koja ga je preporučila nama, a bio je na meti mnogih klubova u Evropi. Drago mi je što smo pobedili u toj bici jer je Mateo igrač kakvog smo tražili, to nije tajna. Ima brzinu, može da osvoji prostor, dobro se snalazi i na malom prostoru. Igra dobro i u fazi odbrane. Verujem da će biti veliko pojačanje i prirasti srcu Zvezdinim navijačima - rekao je Mrkela.

Mateo Garsija je ponikao u argentinskom Instititu, potom je prešao u španski Las Palmas, a na pozajmicama je bio u Osasuni, Alkorkonu i Arisu.

#FK Crvena Zvezda

'