AKTUELNO

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presude braći Zdravku i Zoranu Mamiću koji su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog više krivičnih dela.

Ovo znači da će Dinamo Zagreb ostati bez trenera, budući da se Zoranu Mamiću na teret stavljaju tri krivična dela zbog kojih mu preti kazna od četiri godine i osam meseci zatvora.

Ukoliko se striktno budu poštovala pravila Zakona o sportu Republike Hrvatske, Mamić će u roku od osam dana morati da napusti zagrebački klub, što znači da će moći da predvodi "modre" u revanš meču osmine finala Lige Evrope sa Totenhemom.

Foto: Beta/Admir Buljubašić

- U opsežnom krivičnom predmetu, Vrhovni sud je potvrdio osuđujuću presudu za četvoricu optuženih za koruptivni poreski nadzor i pranje novca iz fudbalskog kluba. Oduzeta je imovinska korist od preko 80 miliona kuna. Svi su osuđeni na zatvorske kazne, jedan optuženi je u bekstvu od najave presude - objavio je Vrhovni sud na Tviteru.

Zoran Mamić prvobitno mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rešenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor sa tačnim datumom.

Sam Mamić može tražiti odlaganje zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga.

#Zatvor

#Zdravko Mamić

#Zoran Mamić