AKTUELNO

Istraga o nameštenim mečevima u srpskom fudbalu je privedena kraju i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije će najverovatnije danas konačno da "odreže" drakonske kazne.

Ne piše se dobro klubovima iz Prve lige Srbije, čiji su mečevi u 20. i 23. kolu bili pod lupom UEFA.

Podsetimo, iz Niona je nedavno na adresu FSS stigla obimna dokumentacija o sumnjama na enormne kladioničarske uplate u kladionicama širom sveta na ishod utakmica Železničar Pančevo - Borac (1:0) i Trajal - Jagodina (3:0), pa su oficir za integritet takmičenja FSS Svetislav Đurović i članovi Disciplinske komisije imali pune ruke posla u prikupljanju dokaza u vezi sa ovim utakmicama.

U Fudbalskom savezu Srbije su tokom desetodnevne istrage imali pomoć i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su posebno obučeni za prikupljanje dokaza za komunikaciju među osobama koje koriste tehnološka sredstva prilikom razmene sumnjivih informacija.

Danas ili sutra će Disciplinska komisija izreći vrlo oštre kazne, najverovatnije za sva četiri pomenuta kluba i ta odluka će biti prvostepena, uz mogućnost da se kažnjenim članovima Prve lige Srbije, osumnjičenim za nameštanje mečeva tokom marta, ostavi zakonska mogućnost za podnošenje žalbi.

Zanimljivo je da neka stara praksa u UEFA govori da je već kažnjenim klubovima mnogo pametnije da se uopšte ne žale, jer tako samo rade protiv sebe i dodatno iritiraju istražne organe, jer protiv njih postoje više nego čvrsti dokazi za prekršaje, u ovom slučaju dokazi za nečasne radnje.

SUPERLIGAŠI NISU POD LUPOM

Kako prenose mediji, istraga o nameštenim mečevima u Superligi Srbije, a pominjali su se dueli Rad - Radnik (2:0) i Novi Pazar - Proleter (5:0), ovog puta nije bila deo istrage u FSS. Poslednjih dana pominjanja ovih timova bila su čiste spekulacije domaće javnosti, ali ne i dojava iz sedišta UEFA u Nionu.

PRVA LIGA

Železničar P. - Borac Č. 1:0
Trajal - Jagodina 3:0

#Kazne

#fudbal