AKTUELNO

Tokom karijere je Dejan Stanković igrao za samo tri kluba i u svakom je ostavio veliki trag.

Najviše vremena je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije proveo igrajući za Inter gde ga se dobro sećaju i osam godina nakon što je okačio kopačke o klin.

Prilikom razgovora sa italijanskim medijima, vezista Intera i reprezentacije Italije, Nikolo Barela, pomenuo je Stankovića za kog je imao pohvalne reči.

- Jedan od mojih idola kada sam odrastao je bio Dejan Stanković. Uvek sam voleo kao fudbalera i uvek sam pokušavao da uzmem najbolje poteze iz njegove igre. Pokušavam da budem dobar u Interu koliko je i on bio - poručio je Barela.

Dvadesetčetvorogodišnjak je prošao kroz mlađe kategorije Kaljarija, a za Inter igra od 2019. godine. Najpre je bio pozajmljen igrač, a potom je za njegov transfer klub iz Milana izdvojio više od 35 miliona evra.

Nakon sjajnih partija u Seriji A, ovog leta je postao jedan od najvažnijih članova reprezentacije Italije sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo, a osim pozicije, sa trenerom Crvene zvezde ima i sličan stil igre.

Stanković je iz Crvene zvezde prešao u Lacio gde je igrao od 1998. do 2004. godine, a zatim je pojačao Inter i potom u plavo-crnom dresu igrao fantastično do 2013. godine kada je završio karijeru.

Srbin je 2019. godine postao počasni član Interove kuće slavnih.

Autor: