AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ponovio je danas tokom sastanka sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrom Čeferinom da se protivi ideji da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine.

Kako je saopštio Fudbalski savez, Stojković je danas u Nionu bio gost predsednika Uefe, a sastanku je, izmedju ostalih, prisustvovao i direktor nacionalnih federacija Uefa Zoran Laković.

"Proveli smo vreme u prijatnom razgovoru o aktuelnim fudbalskim temama. Još jednom sam ponovio svoj stav da sam apsolutno protiv ideje da se Svetsko prvenstvo organizuje na svake dve godine. Moramo da sačuvamo EURO i poštujemo stavove UEFA", rekao je Stojković.

"Prisutni su bili i Đordjo Marketi i Frank Rudolf sa kojima sam saradjivao dok sam bio član Tehničke komisije Uefa, bilo je zadovoljstvo videti ih ponovo", dodao je srpski selektor.

FIFA želi da promeni format i da se Svetsko prvenstvo organizuje na dve godine, čemu se protive UEFA, Južnoamerička fudbalska konfederacija, brojni treneri, fudbaleri, klubovi i navijači.

Reprezentaciju Srbije u novembru očekuje odlučujuća utakmica u kvalifikacijama i borbi za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, protiv Portugala u Lisabonu.