AKTUELNO

Suđenje direktoru fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdanu Terziću odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer se on nije pojavio.

Njegov branilac Dragica Brajušković obavestila je sud da Terzić zbog obaveznog prisustva kao generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda po rasporedu UEFA mora biti u Turskoj zbog zvaničnih sastanaka prema protokolu UEFA, za šta je saznao 26. avgusta.

Ona je dostavila sudiji Ani Trifunović i overeni raspored odigravanja utakmica uz napomenu da će iz istih razloga biti odsutan i 13. oktobra i 23. novembra.

Sudija Trifunović je odložila pretres za 10. oktobar i prokomentarisala da joj nije jasno da li protokolarno prisustvo bilo kom sportskom događaju može biti važnije od poziva za sud. I pitala je da li generalni direktor ima zamenika, koji je umesto njega mogao da ide u Tursku.

Advokat Brajušković odgovorila je da ne zna takve pojedinosti, ali je kazala da je Terziću bilo jako neprijatno što mora da odsustvuje i zamolio je da prenese njegovo izvinjenje sudu i sudiji.

Terzić je optužen za zloupotrebu položaja prilikom transfera fudbalera dok je bio direktor OFK Beograda.

Autor: