AKTUELNO

Ovo je dan koji čeka cela nacija. Reprezentacija Srbije večeras igra protiv Brazila prvu utakmicu na Svetskom prevenstvu u Kataru.

Novinar Dejan Anđus kaže da je ovo dan koji čeka cela nacija i ne treba negativnim tonovima poremetiti bilo šta.

- Brazil je najveća fudbalska sila sveta, rekorder po broju svetskih titula i favorit na Mundijalu. Naše dve ključne utamice su Švajcarska i Kamerun, gde smo favoriti. Ovo danas bi bilo iznenađenje, ali nije tragedija ako izgubimo - naveo je Anđus.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, reč je o turnirskom tamičenju i možemo danas pobediti Barzil, a kiksitati protiv Švajcarske ili Kameruna.

- Šanse su 50:50 što se tiče Brazila. Srbija je evropski Brazil i sigurno neće primiti pet komada i mi njima ne odgovaramo po tipu igre - istakao je Anđus.

Nenad Jestrović, bivši srpski reprezentativac je govoreći o odlasku Asana, koji je "potopio" Nemačku, ocenio da je reč o gubitku za Partizan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Doneo je Japanu tri boda, pokazao je i brzinu i sposobnost. Pobeda Japana je mega iznenađenje i to je dobro za fudbal, isto tako je iznenađenje da Belgija pobedi Kanadu - dodao je Jestrović.

Milodrag Ješić, nekadašnji fudbaler kluba Partizan pobeda Saudijske Arabije i poraz Nemačke od Japana su senzacionalna iznenađenja.

- To su jedina iznenađenja koja smo imali do sada. Obično su favoriti opravdali očekivanja - i Engleska i Francuska. Prekinuti niz od 36 pobeda Argentine je ozbiljno iznenađenje - kaže Ješić i napominje da je Nemačka i ranije umela da slabije uđe u takmičenje, ali da ima dobar razultat.

Foto: TV Pink Printscreen

Ješić napominje da je reč o turnirskom tamičenju i da prvi krug nije merilo za dalji tok takmičenja.

Autor: