AKTUELNO

Fudbalski reprezentativac Australije Miloš Degenek kaže da je dobio mnogo čestitki iz Knina, grada u kome je rođen, zbog potpisa za Crvenu zvezdu.

Snažni defanzivac došao je u Zvezdu u transferu vrednom 200.000 evra iz japanske Jokohame odmah po završetku obaveza sa reprezentacijom na Mundijalu u Rusiji.

- Česitala mi je i šira rodbina, ne znam ni koliko njih se javilo, čak i za one koje ne poznajem. Dobijao sam poruke "Dje si rode", "Čestitam rode", "Svaka čast"... Ođednom sam dobio mnogo više rodbine, verujem da će pola tribine biti moja rodbina, a pola ostali - našalio se Degenek, uz konstataciju da veruje da će njegovi dresovi biti najprodavaniji.

Nova "petica" Zvezde podsetila je da je 1995. izbegla iz Hrvatske sa porodicom u Aranđelovac, a onda se i preselila u Australiju pet godina kasnije.

- Bio je to težak period, ne volim da pričam o tome. Ostaje interno u porodici - nije želeo da se vraća u prošlost Degenek.

Degenek, koji je u Zvezdu došao kao zamena za Damijana Le Taleka zbog sličnog stila igre, istakao je da mu je čast što je obukao dres najvećeg kluba na Balkanu.

- Verujem da možemo da se plasiramo u Ligu šampiona - optimista je Degenek koji je kratko bio i omladinski reprezentativac Srbije.

#Crvena Zvezda

#Miloš Degenek

'