AKTUELNO

M. B. i Z. J. uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su 30 građana prevarom oštetili za ukupno 700.000 dinara nudeći im zaposlenje u Nemačkoj, a koje im, međutim, nikada nisu obezbedili.

Oni su danas saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje predložilo sudu da im odredi pritvor.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili krivično delo prevara u produženom trajanju, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tužilaštva.

Tužilaštvo precizira da se sumnja kako su ovi osumnjičeni od decembra 2018. godine do aprila putem više internet sajtova oglašavali i nudili zaposlenje u inostranstvu, u Nemačkoj, za različite profile zanimanja.

Nakon toga su od građana zainteresovanih za posao, sada oštećenih, zahtevali da im putem post-net uplantice uplate različite novčane iznose na ime pripremanja dokumentacije (izrade vize, putnih troškova i osiguranja), da bi zatim novac podizali u poštama sa svojim ličnim dokumentima i isti trošili za svoje potrebe.

Oštećenima nisu obezbedili obećani posao.

Na ovaj način su, kako navodi tužilaštvo, sebi pribavili imovinsku korist višu od 700.000, oštetivši, kako je do sada utvrđeno, preko 30 građana.

U daljem toku postupka tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje ispitivanjem svedoka oštećenih i građana za koje se nakanadno utvrdi da su oštećeni izvršenjem ovog krivičnog dela, nakon čega će doneti odluku, napominje tužilaštvo.

#Hapšenje

#Prevara

'