AKTUELNO

Okrivljeni je u istrazi priznao da je ubio majku, a to je potvrdio i na glavnom pretresu.

Milanu Vićentiću (33), optuženom za ubistvo majke Ljubinke (55) krajem januara u Mirijevu, Viši sud u Beogradu izrekao je meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Foto: Tanjug

Ova odluka usledila je pošto su veštaci tokom istrage utvrdili da je u trenutku zločina bio neuračunljiv, zbog čega je Više tužilaštvo predložilo sudu da mu se izrekne mera lečenja, što je i prihvaćeno.

Foto: Pink.rs/Pixabay

Vićentić je, nakon što je nožem izbo majku, u ranim jutarnjim satima, izašao go i krvav na ulicu. Komšije su odmah alarmirale policiju. Kad su ga upitali šta se dogodilo i gde stanuje, uputio ih je na zgradu u Ulici Mihaila Bulgakova 70, gde stanuje. Policajci su po dolasku, zatekli jezivu scenu. Ljubinka je zaklana ležala na podu, a krvi je bilo po celom stanu. Po rukama nesrećne žene bile su rane koje su ukazivale da se branila. U to vreme, Milanov otac je bio na poslu.

Pročitajte još: PRIZNAO DA JE UBIO MAJKU PA POBEGAO! Policija juri ubicu na Vidikovcu

Dok se sve dešavalo mislio sam da to nije moja majka, već da ju je nešto obuzelo. Hteo sam da je spasem. Tog jutra je bio kolaps na planeti Zemlji. Sunce je izašlo na zapadu, pacovi su izlazi iz šahtova, ljudi su ličili na demone. Žao mi je što se sve tako desilo. Kad bih mogao da vratim vreme ne bih tako nešto uradio – ispričao je Vićentić tokom istrage.

#Majka

#Mirijevo

#Nož

#Ubistvo

'