AKTUELNO

Zlatar Nebojša Bojović, brat od strica Luke Bojovića, koji je u decembru prošle godine uhapšen zbog sumnje da je sa "pink panterima" učestvovao u pljački luksuznih satova "brege" u Diseldorfu, moraće plen, vredan 3,3 miliona evra, da vrati nemačkoj juvelirnici.

Podsetimo, polovinom decembra u tržnom centru u Diseldorfu odigrala se spektakularna pljačka kada su trojica muškaraca, državljana Srbije, "opel vektrom" uletela u prodavnicu satova, polupala izlog i ukrala 41 luksuzan sat i narukvicu. Desetak dana kasnije u Srbiji je uhapšen juvelir Nebojša Bojović, koji se sumnjiči da je organizator grupe, a lisice su stavljene i N. S., A. J. i S. Š. Akcija je izvedena u saradnji srpske i nemačke policije.

Procenjena vrednost

- Satovi i narukvica koju su "pink panteri", kako se sumnja, nabavili za Bojovića, moraju biti vraćeni pravom vlasniku, odnosno juvelirnici u Diseldorfu. Kada se krađa dogodila, vrednost otetog nakita bila je procenjena na milion evra. Međutim, pošto su srpski istražitelji pronašli sve ukradene komade, utvrđeno je da je vrednost trostruko veća - preneo je nemački portal RPonlajn. Inače, Bojović je u Beogradu uhapšen prilikom primopredaje ukradenih satova "brege". - Uhapšen je sa N. S. kada je ovaj došao da mu preda sedam skupih satova. Jedan je bio na ruci N. S., dok su ostali nađeni u njegovom stanu - podseća izvor.

Kako nemački mediji izveštavaju, iako se pljačka dogodila u Nemačkoj, osumnjičenima će se najverovatnije suditi u Srbiji.

- Državno tužilaštvo iz Diseldorfa naložilo je da se svi pronađeni satovi, kao i narukvica vrate vlasniku - navode mediji.

Nebojša Bojović, kao i ostala trojica osumnjičenih od hapšenja se nalaze u pritvoru.

- Veruje se da je on pomoć "pink pantera" zatražio kako bi došao do luksuzne robe. Brat Luke Bojovića, koji se nalazi u zatvoru u Španiji, bio je poznat kao veliki prijatelj srpskih estradnjaka, koji su kod njega godinama kupovali nakit. Sada su se i oni našli u panici jer nisu sigurni da li je nakit koji su ranije nabavljali kod njega bio ukraden - otkrio je naš izvor.

Veza s "pink panterima"

Inače, ovo nije prvi put da je Nebojša Bojović doveden u vezu sa "pink panterima". Pre pet godina njegovo ime se pominjalo kada su mediji pisali da mu je sada pokojni Borko Ilinčić, koji je osuđen za pljačku u Dubaiju, nudio dijamante. Međutim, policija nikada nije utvrdila da li je Bojović sarađivao sa Ilinčićem.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Najskuplji na svetu Reklamira ih Kristijano Ronaldo

"Brege" satovi važe za jedne od najskupljih na svetu, a cifre idu i do vrtoglavih 850.000 dolara. Koliko je ova marka luksuzna, govori podatak da ih reklamira najplaćeniji svetski fudbaler Kristijano Ronaldo, koji nosi sat "brege" vredan 802.000 dolara.

#Hapšenje