AKTUELNO

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za ubistva, drogu i druga krivična dela u nedelju 4. aprila ističe pritvor.

Zbog toga sutra, u skladu sa zakonom i praksom suda, poslednjeg radnog dana novu odluku o pritvoru treba da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Belivuk i ostali su uhapšeni 4. februara, a 5. marta im je pritvor produžen za još 30 dana zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Belivuk i Miljković terete se da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih 4. februara je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv ukupno 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

#Pritvor

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja