AKTUELNO

Vukašin Šijan (22), sin ubijenog Zorana Šijana iz Surčina, uhapšen je danas zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića napao Borisa J. (34) ispred njegove kuće u Surčinu.

Kako mediji navode, Boris J. je ranjen u noge, a osim Šijanu, lisice su stavljene i M. M. (41) i M. K. (21). Kako saznajemo, sumnja se da su uhapšeni u ponedeljak ujutru "mercedesom" došli do kuće oštećenog, a kada se on pojavio, M. M. mu je, kako se sumnja, pucao u noge.

Trojica napadača su potom pobegla, ali su brzom akcijom policije uhapšeni.

Foto: Facebook.com/devedesete 90, Facebook.com

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a terete se za krivično delo nanošenje teške telesne povrede, dok se M. M. tereti i za ilegalno nošenje oružja.

Podsećanja radi, pomenuti Vukašin Šijan je 2019. godine bio uhapšen zbog pucnjave na Novom Beogradu u kojoj je ranjen S. R. (30). Pored njega, uhapšeni su i S.S. (19) i N.K. (20).

Inače, Vukašin Šijan, je sin Zorana Šijana kojeg je on dobio u drugom braku sa Goranom.

Gorana je bila komšinica Šijanu sve do 1996. godine, da bi se nakon toga on razveo, a onda i venčao sa njom.

Ona je 1999. godine Šijanu rodila sina Vukašina koji je rođen tri nedelje pre očevog ubistva. Inače, Šijan je pre Gorane, bio u braku sa estradnom zvezdom Gocom Božinosvskom, sa kojom takođe ima decu.

Podsetimo, tokom hapšenja iz 2019. godine, oko 8 sati ujutru došlo je do tuče ispred jednog lokala brze hrane u Ulici maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, nakon čega su trojica mladića, koji su učestvovali u tuči, pobegli sa lica mesta i na uglu ulica Džona Kenedija i Prve pruge nasilno zaustavili taksi vozilo u pokušaju da pobegnu.

Prema tadašnjim pisanjima medija, pošto taksista nije hteo da im otvori vozilo, oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policijski službenik u civilu, koji je bio van službe, i koji je pokušao da zajedno sa jednim prijateljem spreči nasilje nad taksistom. Nakon toga je jedan od trojice mladića ispalio hitac u njihovom pravcu i ranio u predelu leve ruke tridesetogodišnjeg mladića koji je, zajedno sa policajcem, pokušao da spreči nasilje.

Trojica napadača su potom nasilno zaustavili drugo taksi vozilo, kako bi pobeli, ali su brzom reakcijom policajca ubrzo zaustavljeni i uhapšeni.

Autor: