AKTUELNO

Milenko Munitlak (67) nastradao u šumi u ivanjičkom selu Močioci kad je direktno na njega palo stablo koje je sekao.

Milanko Munitlak (67), zvani Lane, iz ivanjičkog sela Močioci, poginuo je u šumi kada je na njega palo stablo bukve koje je sekao.

Milanko je u šumi bio sa još jednim komšijom, kome je pomagao da pripremi ogrev za predstojeću zimu. Očevici kažu da nesrećni čovek nije uspeo da pobegne ispod debla koje se obrušavalo u njegovom pravcu.

Munjevito

- Nesreća se dogodila u utorak oko 13 časova, u obližnjoj šumi nadomak Močioca. Sam teren nije bio nepristupačan, drvo koje su sekli je bilo na čistini i verovatno je to bio razlog zašto se ono munjevitom brzinom obrušilo na tlo. Jednostavno, Milanko nije uspeo da pobegne ispod debla koje je padalo direktno na njega - priča Milankov poznanik.

Nastradali je iza sebe ostavio suprugu i sedmoro dece, za njega i njegovu porodicu meštani Močioca imaju samo reči hvale.

- Milanko je bio veliki radnik, vredan, odgovoran i čestit. Ovo je veliki gubitak za porodicu, ali i naše selo. Milanko je uvek kada je mogao pomagao komšijama, i on i njegova deca, i eto, poginuo je pomažući drugome. Njegov odlazak ćemo svi osetiti - priča za Kurir Avram Karaklajić.

On dodaje da mu je najveća žal što Lane nije uspeo da sredi porodičnu kuću, pa su njegova deca praktično ostala bez krova nad glavom.

Vredno radio da školuje decu

Komšije kažu da je Milanko čitavog života radio kako bi svoju decu izveo na pravi put.

- Išao je u nadnicu, radio šta je stigao i šta je mogao da bi iškolovao decu. I zaista, svih sedmoro je završilo srednje škole, neki i fakultete. Međutim, iako je vredno radio, nije uspeo da i kuću renovira ili sagradi novu - pričaju komšije.

Dom pred rušenjem

- Još ranije je bila pokrenuta inicijativa od opštine i privrednika da se našim komšijama sagradi adekvatna kuća, jer je postojeća pred rušenjem. Još uvek se ništa nije uradilo - priča Avram i nastavlja:

- Lane je iza sebe ostavio sedmoro dece, četiri sina i tri ćerke. Jedan sin ide u školu, završava osmi razred, a trojica su odškolovana. Svi rade na imanju pokojnog oca. Od tri ćerke jedna je udata, druga je završila fakultet, ali nema posao, i kao i treća je kod kuće. Bio bi sevap da se pomogne ovoj čestitoj porodici. Mi iz Močioca ćemo pomoći, Lane je to zaslužio.

Autor: