AKTUELNO

Jedini državljanin Srbije koji je bio u autobusu koji je izgoreo u Bugarskoj Ljulzim Sulejmani iz Preševa je u dobrom stanju, nema opekotine, svestan je i može nesmetano da komunicira, otkrio je danas ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović.

Ambsador Jović posetio je danas Sulejmanija, i na kratko razgovarao sa njim.

- Povređeni Sulejmani je u dobrom stanju, nema opekotine. Svestan je, komunicira, bio sam sa njim u sobi, kratko smo popričali. Predočili smo spremnost da budemo uz njega, da mu pomognemo šta god da mu zatreba. Stupili smo u kontakt sa njegovom porodicom, otac mu je bio u Sofiji ali je doputovao da ga vidi. I dalje je pod analizama, a čini mi se i da mogao vrlo brzo da izađe iz bolnice - napominje Jović.


Ističe da nisu pričali o nesreći.

- Nisam hteo da ga uznemiravam, ni ispitujem o tome. U istoj boljnici je i njegova verenica. Ona je državljanka Severne Makedonije, takođe nije teško povređena i trenutno je na pretragama - ističe Jović.

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u 3:00 sata, zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.

Autor: