AKTUELNO

Na mejl redakcije lista "Blic" stigao je preteći mejl sa dojavom o navodno postavljenim bombama u gradovima širom Srbije. U mejlu koji je potpisan sa "UČK UČK" navodi se da nije zaboravljen "ni genocid iz 1913. godine, ni Račak, niti ijedan civil ubijen na Kosovu".

"Osveta je pre svega namenjena ljudima koje smatramo najodgvornijim za zločine, i za terorističku politiku srpske države. Sada što će na tim mestima biti i kolateralne štete, vari k**i, ko im je kriv kada rade sa ili za vas četnička g***a. Zvonko i Milane, krvi ćemo vam se napiti", navodi se u pretećem mejlu, kao i da će "ulice biti pune krvi" i da će "organi leteti na sve strane".

U mejlu se dodaje da ako NATO bombardovanje nije bilo dovoljno da se "odustane od srpskog Kosova", to će uraditi autori mejla, piše Blic.

"Ako vas NATO nije naterao da odustanete, ako vas prva generacija UČK nije naterala da odustanete, mi ćemo vas naterati, tako što ćemo rat preneti u vaše domove, stanove, firme, kancelarije, na vaše ulice. Kao što ste vi ubijali nedužne civile po Kosovu, po Bosni, po Hrvatskoj, sada ćete videti kako je to kada se masakr događa na ulicama vaših gradova", navodi se u mejlu.

Bombe C4 bombe, sa prikačenim ampulama sa karfentanil nervnim agensom navodno su postavljene na ulice Beograda, Novog Sada, Prijepolja, Kraljeva.

Po lokacijama, bombe su postavljene u Kancelariju firme Novi Pazar Put, novopazarsku ulicu Poštenje 4a Novi Pazar, Kancelarije firme Novi Pazar Put Sjenica na nekoliko adresa.

Devet bombi postavljeno je u Hramu Svetog Save, šest u Crkvi Svetog Marka, dve bombe u Crkvi Svetog Đorđa u Novom Sadu, kao in a adresama firmi Srbijaput, na prvom spratu VMA u Beogradu, na placu firme Betonjerka Aleksinac, Autoput bb

Kako navodi Blic, u mejlu se poziva na smrt predsednika Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, Vladimira Putina, Srpske pravoslavne crkve, Zvonka Veselinovića, Milana Radoičića, "velikosrbijanskoj terorističkoj ideologiji" uz poruku "Sloboda Kosovu".

Autor: