AKTUELNO

Ogranak kavačkog klana, takozvana "vračarska grupa" na čelu sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca.

Novinar Televizije Pink Mladen Mijatović je podsetio da je 17 članova te kriminalne grupe uhapšeno juče ujutru u Beogradu, dok je jedan uhvaćen na graničnom prelazu Vatin ka Rumuniji.

- Ovo je jedna velika i značajna akcija pripadnika MUP-a - ocenio je Mijatović ukazavši da su grupu predvodili Nikola Vušović, Uroš Piperski i Dario Đorđević.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kako je naveo Mijatović, trenutno je u bekstvu 11 članova ove kriminalne grupe na čelu sa organizatorom - Nikolom Vušovićem.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Sumnja se da se kriju na teritoriji Španije i Dominikanske Republike. Dva visoko rangirana člana su Piperski, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Lisabonu zbog nekih drugih krivičnih dela i Dario Đorđević, zvani Dekster koji je u zatvoru u Beču zbog krivičnih dela učinjenih na području autustrije.

Mijatović je gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić napomenuo da se ova kriminalna grupa tereti za tri krivična dela teško ubistvo i pet krivičnih dela ubistvo u pokušaju.

- U pitanju su ubistva Aleksandra Halabrina, koji je nestao 20. marta 2020. godine. Telo je pronađeno mesec dana kasnije zakopano u jednoj rupi na njivi u naselju Parcani, pored Beograda. Drugo je ubistvo Dragana Ristića, zvanog Čađa, koji je ubijen 10. septembra 2020. u Kaluđerici i treće je ubistvo Aleksandra Šarca, koji je ubijen u oktobru 2020. u Tržnom cenutru Ušće u Beogradu - naveo je Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova grupa je jedan krak kavačkog klana, poznata po najgorim mogućim ubistvima.

- Taj klan je nisu u svojim komunikacijama i prema operativnim informacijama, ali i konkretnim materijalnim dokazima planirali i napad na najviše državne funkcionere, uključujući Vučića, ali i njegovu decu - istakao je Mijatović.

Autor: