AKTUELNO

Telo Mateja Periša iz Splita isplivalo je prošle godine, nakon četiri meseca od nestanka, baš kod Ade Huje gde se u subotu gubi trag trojici dobrih drugova.

Nerazdvojnim prijatelja čamac se prevrnuo na kilometar od Pančevačkog mosta baš tamo gde je Dunav najsuroviji.

Dva dana policija je češljala mutnu reku u potrazi za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36). Iz hladnog Dunava isplivao je njihov drug Mane Knežević (37).

Ova nesreća probudila je stare rane Nenadu Perišu. Mesecima se nadao da mu je sin živ. Nesrećni otac svaki dan je obilazio Savu i Dunav. Sumnjao je da one kriju tajnu šta se dogodilo sa njegovim sinom. Sve dok policija nije pronašla telo Mateje gajio je nadu da će ga živoga zagrliti.

- Čuo sam strašnu vest. Saosećam se sa porodicom i prijateljima nestalih muškaraca. Zajedno sam sa njima u molitvama. Predstoji im vreme iščekivanja kada je svaka sekunda kao godina. Treba se iskreno nadati i verovati pozitivnom ishodu uprkos slutnjama koje odnose dah i san. Iskreno se molim Bogu za sretne vesti- kaže Nenad Periš.

I danas će se nastaviti potraga za nestalim prijateljima. Porodice su uputile javan apel svima koji su u mogućnosti da se priključe u potrazi za Milanom, Milošem i Nenadom.

Iz Dunava uspeo je da se spase Mane Knežević. On je, navodno, policiji rekao da ih je jedan talas podigao, a drugi poklopio. Da je tada poslednji put čuo i video svoju priajtelje.

#Dunav nesreća

#Nenad Periš