AKTUELNO

Učionica u OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja 2023. godine dogodio zločin kakav Srbija ne pamti kada je trinaestogodišnji učenik ubio osmoro drugara i školskog čuvara, a ranio nastavnicu istorije i još sedmoro učenika, biće trajno zatvorena, prenosi Kurir.

- Ta učionica u kojoj je dečak izvršio zločin biće trajno zatvorena, deca se neće vraćati tu. Taj kabinet imaće neku drugu namenu, postoji mogućnost da bude memorijalna soba, ali to se još ne zna, a taj predlog našao se i na Savetu roditelja - navodi za Kurira roditelj jednog od učenika ove škole.

Kako Kurir prenosi, večeras u 19 časova biće održan Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Neki roditelji su za to da se škola rekonstruiše, a dok traje adaptacija deca bi imala onlajn nastavu. Tako bi mogli da se u školske klupe vrate s početkom naredne školske godine, a i dobilo bi se na vremenu da se deca oporave, idu na razgovore sa stručnjacima, itd. Drugi predlog je da se normalno nastavi sa odvijanjem nastave, e sad kako će to moći da se uradi, videćemo - navodi izvor Kurira.

Sagovornik dodaje i da učenik koji je počinio jezivi zločin nije bio žrtva vršnjačkog nasilja.

- Nije bi ni omiljen, ali nije bio ni žrtva nasilja. Bio je na žurci s tom decom dva dana pre nego što ih je ubio i ranio. Nije istina da je dobio keca iz istorije, on je sa tom nastavnicom bio u odličnim odnosima. Bio je u dobrim odnosima i sa čuvarom koga su svi voleli. On je pokušao da ga zaustavi, a u njega je ispaljeno 15 metaka - kaže naš izvor.

Autor: