AKTUELNO

Dečak-ubica 3. maja je oružjem svog oca izvršio masovno ubistvo u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' i usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole.

Njegov drug, inače učenik ove škole, uvek je bio uz dečaka ubicu, išao je sa njim na fudbalske utakmice, a dečak mu je pričao kako se zabavljao na strelištu...

Takođe, drug je bio na rođendanu 1. maja kada je dečak ubica rekao slavljeniku ''poklon ću ti doneti u sredu u školi'', 3. maja kada je izvršio masakr.

- Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: "Pucaju, bežite, bežite!!!" Naš nastavnik nas je spasao. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i video ga u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije - rekao je školski drugar, a prenosi francuski list "Le soir".

Drug se osvrnuo i na svoj odnos sa dečakom-ubicom.

- Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku - objašnjava on i navodi da je dečak bio "miran, pristojan i malo introvertan".

Foto: TANJUG/VLADIMIR SPORČIĆ/TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/Društvene mreže

- On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja. On nikada ne dobija loše ocene - objašnjava dečak.

Drug je rekao i da je otac dečaka-ubice sina vodio na poligon da puca, kao i da je dečak pucao na svog prijatelja kod kog je dva dana pre masakra bio na rođendanu, a poklon mu nije doneo.

- Kasnije mu je rekao: "Dobićeš poklon u sredu u školi" - kaže on.

Međutim, kako ističe, dečak je uspeo da se spase tako što je iskočio kroz prozor.

Autor: