AKTUELNO

Srđan Petrović iz Požarevca preminuo je na putu do bolnice nakon što je na njega pucao pomahnitali Dobrivoje Živković.

Osmočasovna drama odigrala se juče u selu Bare kod Požarevca, u kojoj je život izgubio policajac Srđan Petrović (42) kada ga je automatskom puškom ubio Dobrivoje Živković (69).

Nakon ubistva intervenisali su pripadnici SAJ, koji su usmrtili Živkovića nakon što je i na njih zapucao iz automatske puške.

Ubistvu policajca i njegovog napadača prethodila je porodična tragedija - moler Dobrivoje Živković (69) iz čista mira izvadio je svoju pušku, uperio je u članove svoje porodice i pretio da će ih pobiti. U kući su bili njegov zet Dragan Milosavljević i unuka (11).

Foto: Printscreen Facebook

- Počeo je da viče i da preti da će ih ubiti. Imao je probleme sa psihom, dešavalo mu se i pre da misli da ga neko proganja. Nikada nije lečen. Znajući na šta je spreman njegov tast, čovek je uzeo ćerkicu u ruke i s njom pobegao kod komšije koji je policajac - priča izvor.

Prestravljeni zet požalio se komšiji da mu je tast pretio puškom i da se plaši.

- Komšija ga je posavetovao da prijavi nasilje policiji što je on i uradio - objašnjava izvor.

Dva policajca odmah po prijavi, oko jedan sat posle ponoći, došli su na lice mesta. Tada već pomhnitali Živković sam se zabarikadirao u kući, dok su zet i unuka pobegli. Čim je video policajce ispred kuće, Živković je zapucao iz automatske puške i izrešetao Srđana Petrovića, dok je drugi policajac prošao nepovređen.

Od povreda Petrović je preminuo na putu do bolnice.

Foto: Printscreen Youtube

Živković se nakon toga nije smirio, već se zatvorio u osmatračnicu koju je pravio u kući mesecima pre toga iz straha da će ga neko ubiti. Sumnja se da je pušku nabavio s Kosova.

- Ubrzo je došao SAJ. Pregovarački tim je pokušao da razgovara s njim, međutim, on je odbijao. Pripadnici SAJ bacili su dimne bombe da bi nesmetano ušli u kuću i sprečili da Živković upuca još nekoga, međutim, on je zapucao i na njih. Nakon što je zapucao, oni su ga usmrtili oko 7.30 ujutru posle čak osam sati duge drame - dodaje izvor.

Porodica Srđana Petrovića, ubijenog policajca, vest o pogibiji njihovog supruga, oca, zeta primila je dok su se spremali za slavu. Njegov šurak i kolega Dejan Đokić smogao je snage da kaže kako je Petrović bio čestit čovek koji je oduvek bio za domovinu i da je iza sebe ostavio slomljene od bola suprugu i dve ćerke (17) i (21).

- Videli smo se malo pre nego što je ubijen, kako bismo ugostili sveštenika i isekli slavski kolač pošto je njegovoj supruzi Sveti Nikola devojačka slava. Samo što smo završili sa tim, krenuli smo zajedno na posao u noćnu smenu. Bio je pun života i nasmejan - priča drhtavim glasom Đokić.

Kako priča, ubijeni Srđan voleo je svoj posao.

- Srđan je završio fakultet i zaposlio se na mestu pomoćnika komandira. On to nije želeo, jer nije hteo da sedi u kancelariji. Odrekao se fakulteta, visoke pozicije kako bi bio policajac. Voleo je da bude aktivan. Bio je odgovoran čovek, sportista. Učestvovao je u konjičkim trkama. Ne mogu da verujem šta nas je snašlo - sa tugom u glasu priča šurak ubijenog Petrovića.

Foto: Printscreen Facebook

Kako kaže, njegova sestra i sestričine ne mogu da dođu sebi od šoka i tuge što su ostale bez glave porodice.

Težak gubitak i velika tragedija

Ministar Nebojša Stefanović rekao je da ubistvo Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može da pomogne porodici nastradalog policajca.

Foto: TV Pink

- Ministarstvo će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način, iako znamo da ne postoji ništa što oca porodice može da zameni - naveo je Stefanović.

Pročitajte još: TUGA U POŽAREVCU! Ovo je policajac koji je ubijen tokom intervencije! (FOTO)

Pročitajte još: STEFANOVIĆ: Svi zanju ko su Đilas, Janković i Šapić - suština njihove politike je da opustoše džepove Beograđana i napune svoje!

#Policajac

#Požarevac

#Slava

#Smrt

'