AKTUELNO

Vukašin je hteo seks, ali ja sam bila umorna i odbila sam ga. Tada je skočio na mene i počeo da me udara i davi. Zverski me silovao!

Ovo je ispričala Dragana S. (26), koju je seksualno zlostavljao nevenčani suprug, nakon čega je pretukao i petomesečnu bebu.

- Ležala sam na dvosedu, on je prišao i insistirao na tome, odbijala sam ga jer sam bila preumorna, a i u poslednje vreme nisam želela da imam odnose sa njim jer je njegovo ponašanje bilo sve gore i gore. On je tada na silu krenuo na mene, pokušala sam da se oduprem, ali je stavio pesnicu na moj grudni koš i silovao me. Udarao me je i davio, i sve jače pritiskao a ja sam se gušila i mislila da ću umreti. Nakon toga se pravio da se ništa nije desilo, još mi je rekao da će uzeti nekoliko slobodnih dana da mi pomogne oko bebe, jer sam se žalila na bolove u grudima koji i dalje traju, a sve što sam navela od povreda je dokumentovano u Urgentnom centru i GAK-u - priča nesrećna žena i nastavlja:

- Naši problemi su krenuli pre dva meseca, iskreno posumnjala sam da se vratio svom poroku, kocki, i da mu iz tog razloga nije bio potreban neki okidač, već bi došao kući nervozan i postupao prema meni i detetu kako mu kad padne na pamet. Bez ikakvog razloga bi bio previše dobar ili nasilan.

Dragana kaže da do juče nije pomislila da bi Vukašin M. fizički maltretirao dete, ali da je primetila "zadnjih dana da je beba jako razdražljiva kada je sa ocem, da on odbija da bude sa bebom jer ga ona ne voli, ja sam razmazila dete, kod njega plače itd".

- Dešavalo se nekoliko puta da je mali imao modrice i to se uglavnom dešavalo kada bih ja otišla kod lekara, u kupovinu, mada kako je beba u periodu kad već počinje da se izdiže sa stomaka na rukice, davao bi objašnjenja kako je udario u krevetac, sudarili su se glavama itd.

- Moja sestra je vaspitačica i konstantno mi je pričala da je nemoguće da se detetu pojavljuju takve modrice i da ga vodimo na preglede, jer je sumnjala da je anemičan ili nešto slično. To je u meni probudilo sumnju jer sam shvatila ako mene maltretira, to radi i detetu. To je i bio okidač kod mene, shvatila sam da nešto moram da preduzmem ali sam se plašila za svoj i život deteta. Moja sestra i ja smo živele u hraniteljskim porodicama, imale teško detinjstvo i sve to se skupilo i od mene napravilo žrtvu koja ćuti i trpi - priča Dragana.

Dragana kaže da je sada u velikom strahu.

- Jedino čega se plašim je da nas on ne nađe ili da dobije bilo kakvo pravo da viđa dete. Plašila sam se da prijavim jer nisam mislila da će ga dugo zadržati i da će izaći posle par dana i da će nas naći. Zato nisam želela da uvlačim ni svoju sestru u to, ali hvala Bogu ona je to saznala, i nije odreagovala u afektu i došla na vrata, tako bi nas ugrozila jer smo bili sa njim. Setila se da proveri kad on radi tako što me je pitala da prošetamo svo troje do nje sutra i dok je on sedeo tu i gledao poruke, napisala sam da će on oko tri biti kod kuće i da ćemo doći. Sestra je rekla da se javim kad ustanem, javila sam joj čim je izašao zaključala se, spakovala i zvala policiju. Brzo su reagovali i tako je sve krenulo. Još uvek sam u strahu da će izaći i da će nas naći jer je ovo dobilo baš veliku medijsku pažnju, i zahvaljujući medijima i ljudima koji su mi se našli u teškim momentima, shvatam da nisam sama a i da niko nije sam na ovom svetu.

Autor: